Jernej Jenko

Jernej Jenko, rojen 19.04.1972 v Slovenj Gradcu, je leta 1998 diplomiral na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo – oddelek za tehniško varnost v Ljubljani kot Varnostni inženir. Leta 2006 si je z diplomo na visoki stopnji pridobil naziv diplomirani varnostni inženir.

Po diplomi, leta 1998 se je zaposlil v podjetju Komplast d.o.o., kjer je izvajal najrazličnejša dela, predvsem dela s področja varstva pri delu, požarnega varstva in varovanja okolja. Izvajal je meritve hrupa na delovnem mestu, hrupa v okolju, meritve mikroklimatskih pogojev dela, osvetlitve, prahu in kemičnih škodljivosti na delovnem mestu in v okolju, izdeloval požarne rede, ipd…

Leta 2002 se je zaposlil v podjetju CPV, kjer je tehnični vodja akreditiranega laboratorija za akustiko in fizikalne meritve.

Zraven služne je aktivno udeležen v Slovenskem društvu za akustiko SDA, kjer je tudi član pritožbene komisije. Prav tako je aktivni član Društva varnostnih inženirjev – član izvršnega odbora društva od leta 2004 ter član tehničnega odbora TC SIST za akustiko.

Nazaj