Napoved – Na portalu SPOT se s septembrom 2022 uvaja elektronska prijava nezgode in poškodbe pri delu

29. 7. 2022

Ministrstvo za javno upravo, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Inšpektorat RS za delo ter Nacionalni inštitut za javno zdravje, pripravljajo informacijsko rešitev, ki bo omogočala elektronsko oddajo vloge za prijavo nezgode in poškodbe pri delu (ePrijava NPD).

S septembrom 2022 se dosedanji papirni obrazec ER-8 ukinja. Delodajalci, poslovni subjekti in podjetniki, vpisani v Poslovni register Slovenije (PRS), bodo v primeru nezgode in poškodbe pri delu prijavo lahko oddali le še prek portala SPOT.

Podrobnejše informacije o uvedbi elektronske vloge ePrijava NPD so na voljo na spletni strani ZZZS: Prijave nezgod in poškodb pri delu.

Pooblastilo za delo na portalu SPOT in oddajo vloge ePrijava NPD

V primeru, da bo za organizacijo vloge za ePrijavo NPD urejala pooblaščena oseba, mora zakoniti zastopnik urediti novo ali dopolniti obstoječe pooblastilo.

Pomembno!

Nov obrazec vloge za ureditev pooblastila za postopek ePrijava NPD bo na portalu SPOT objaviljen proti koncu avgusta oziroma nekaj dni pred uvedbo storitve.

Na voljo bo nov, samostojni obrazec za ureditev pooblastila, izključno za postopek ePrijava NPD. Dopolnjen bo tudi obstoječi obrazec vloge za urejanje pooblastil za vse e-postopke na portalu SPOT.

Vir: SPOT

Nazaj